sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Alkukesää

Tuli sitten kesäkuu ja helteet. Vaikka en ole mikään kovien pakkasten ystävä, en myöskään hirveästi tykkää helteistäkään. Lähinnä siis hikoilun takia + vielä kun kunto on mitä on. Kolmanneksi vielä koko asunto on ilta-auringon puolella eli kesällä nukkuminen on haastavaa.

Kivut onneksi hellittivät viikon aikana ja varsinkin keskiviikon fyssarin + perjantain hieronta tekivät hyvää. Kovin paljon en noita easytone-lenkkareita ole käyttänyt, mutta olen yrittänyt niitä vähitellen ajaa sisään tai siis ennemmin totuttaa kroppaa niihin. Tänään tein reilun 6 kilsan käpyttelylenkin niillä ja hyvin pelittävät. Hieman taas paikat kipuilivat, mutta ei niin pahasti kuin viikko sitten.

Eilen tuli avattua fillarointikausi eli käytiin Tammistossa kaupoissa (budgertsport + Citymarket). Tammistossa oli ennen hieno K-jättijako ja kyseinen kauppa oli tunnettu mm. upeasta vihannes ja hedelmäosastosta jne. Onneksi muutos Citymarkettiin ei ollut noita valikoimia hirveästi pienentänyt tai huonontanut. Sen lisäksi tein vielä toisen lyhyemmän fillarilenkin ja kilometerejä kertyi joku 18 km. Syke pysyi kohtuullisella tasolla, tosin ekalla lenkillä ei ollut mitaria mukana.

Mulla on tosiaan uusi sykemittari eli käytettynä ostettu polarin RS300. Vanha peruspolari alkoi sen verran temppuilemaan, että varsinkin salilla syke näytti ihan mitä sattui tai ei näyttänyt mitään. Vein sen vanhan mittarin huoltoon. Jos sen saa kohtuuhintaan korjattua, se lähtee sitten eteenpäin kiertoon. Jos ei, sitten täytyy miettiä.

Töissä asiat selvisivät minun osaltani tai no nyt on asiakkaan vaatimukset pomon pomolla tutkittavana eli voi olla koko talon pomolla tuo juttu. Kolleegan kanssa saatin asiat juteltua ja se on minulle tärkeintä. Muutama ei niin suoraan juttuun osallinen kolleega on tosin katsonut pitkään tai alta kulmien, mutta siinäpähän katsovat. Jotenkin on sellainen fiilis, että rapaa on roiskunut kahvipöydässä minun suuntaan...

Ei tämäkän viiko mennyt ilman ikäviä uutisia eli erään ystäväni yläasteikäinen tyttö pahoinpideltiin toisen tytön taholta. Pahoinpitelijä on yli 15-vuotias ja oli vielä uhannut tyttöä ja hänen perhettään, että peruisivat syytteen. Ei ystäväni (siis uhrin äiti) puheet olleet vaikuttaneet ollenkaan pahoinpitelijään eli piti ottaa apuun virkavalta. Toivottavasti tutkinnanjohtajan puhelu pahoinpitelijälle muutti tilanteen. Onneksi fyysisesti N selvisi vähillä. Jokainen voi arvata, että tuo ei pahoinpiteily ja vielä uhkailut päälle ei tee psyykkiselle puolelle kovin hyvää. Paljon jaksamista koko perheelle!

Näköjään tuo tapahtuma tuo itselleni vähemmän kivoja muistoja kouluajoilta esiin. Onneksi ei sentäs ollut mitään fyysistä pahoinpitelyä. Pakko noiden huonojen muistojen on joskus tulla pintaan, onneksi ne käy mielessä nykyään todella harvoin.

Kirjoista sain luetuksi divarista jokus ostamani John Reedin Meksiko Kapinassa nimisen teoksen. Ei minusta mikään mestariteos, vaikka kiinnostavaa lukea yli sadanvuoden takaisista kuohunnoista Pancho Villaan aikoihin. Kirjailija toimi Meksikon sodassa kirjeenvaihtajana ja ratsasti vallankumoustellisten mukana. Reed syntyi vuonna 1877 yhdysvallissa, littyi sosialisteihin, muutti neukkulaan ja kuoli Moskovassa vuonna 1920. Tämä kirja päätyi lukemisen jälkeen divaripinoon.

Toinen lukemani kirja on Richard Bachin hieno elämänmyöntenen ja omien rajojen etsimisestä kertova Lokki Joonatan. En ymmärrä, miksi luin tämän kirjan vasta nyt ja ehdottomasti paikka omassa kirjahyllyssä. Upea ja kaunis kirja, mikä oli myös kirjalistoilla ansaitusti huomioitu. Kirjalitojen päivitystä eli BBC 39/100 ja Keskisuomalainen 57/100.

Tuli myös menneellä viikolla otettua muutama kirja lisää, vaikka kuinka olen niitä karsinut. Tuo Lokki Joonatan oli yksi niistä ja toinen oli nyt aloittaman Muriel Barberyn Siilin eleganssi. Olen tätäkin kirjaa jo katsellut jonkin aikaa, mutta ostin vasta pokkarina ja vielä kun oli Akateemisessa alennusmyynnit. Sen verran alussa kirja on, että tarkempi analyysi tulee muöhemmin. Alku vaikuttaa lupaavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.