keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Lyhyt vuosikatsaus

On taas tullut aikamoinen tauko noihin päivityksiin. Kirjoitusmotivaatio on ollut hukassa, joten bolgia en ole sen takia päivittänyt. Nyt kesälomalla ja tietysti vielä kipeänä on hyvä aika tehdä jonkinnäköinen vuosikatsaus.

Töissä on ollut kiirettä, mutta onneksi välillä on ollut aikaa omaksua myös muutama uusi työtehtävä. Palkkaukseen tuo ei valitettavasti vaikuta. Muutenkin valtionhallinnossa puhaltaa aikamoiset muutoksen tuulet ja organisaatoita pistetään uusiksi melkein vuosittain. Nyt sitten elätään prosessien ihanassa maailmassa... Saa nähdä, mitä kivaa seuraavaksi ;)

Toinen suuri ja myös stressaava asia tämän vuoden aikana on ollut ja on vieläkin taloyhtiön putkiremontti. Vanhassa elementtitalossa tuo poraamisen äänet kuuluu kiitettäväsi ja varsinkin alimmassa kerroksessa...

Alkuvuodesta oltiin kolme kuukautta evakossa tuolla Pohjois-Haagassa (tarkemmin Lassilassa). Sattumalta löydettiin Pääkaupunkiseudun hintatasoon nähden erittäin kohtuullinen vuokra-asunto ja juuri tuoksi kolmeksi kuukaudeksi. Joulun tienoo ja vuodenvaihde meni tavaroita pakatessa ja muuttaessa. Kiirehän siinä meinasi tulla, mutta saatiin asunto kuitenkin sellaiseen kuntoon että raksamiehet pääsivät aloittamaan remppatyöt ajallaan.

Muutama asukas sinnitteli putkirempan ajan ja kävi pesulla "parakissa". Ei niillä alkuvuoden pakkasilla olisi ollut kiva lähtäe suihkuun jonnekin ulkoparakkiin ja elää ilman sähköä, keittomahdollisuuksia jne. Onhan tuo Lassilan seutu ihan kohtuullinen paikka asua ja ainakin minulla olisi todella paljon helpompi työmatka kuin nykyisestä kodista, mutta ei se kuitenkaan säväyttänyt -ainakaan tuohon vuodenaikaan.

Maaliskuun lopulla muutettiin takaisin ja oli kiva päästä omaan kotiin. Yllättävän vähän sitä pölyä oli loppujen lopuksi asunnossa, taisi tilannetta helpottaa se, että kylppäri sijaitsee ulko-ovea vastapäätä. Pieniä puutteitakin ilmaantui, mutta naapureiden puheisiin verrattuna selvittiin todella vähällä. Nyt tuo putkiremppa on loppusuoralla eli viimeinen rappu menossa. Piha on kyllä myllätyn näköinen, mutta kuuun lopulla pitäisi tilanne olla toinen.

Sitten kuntoilulusta eli sen suhteen oon ollut vähän vaihtelevaa. Tänä alkuvuonna minua ovat kiusanneet monet pienet flunssat ja yllättäen viikonloppuna tai nyt lomalla... Vastustuskyky on taas vaihteeksi todella alhainen, eikä ainakaan viikon maitohappobakteerikuuri tilannetta parantunut. Pitääkin ottaa sitten vaikka parin viikon kuuri ja malttaa noiden kuntoilujen suhteen. Motivaatiota on kuntoiluhin löytynyt, kun vaan saisi tuon flunssakierteen katkaistua. Paino on vaihdellut parin-kolmen kilon välillä suuntaan ja toiseen. Nyt on paino menossa parempaan suuntaan.

Vielä yksi kohokohta pitää mainita eli Yleisurheilun EM-kisossa vapaaehtoisena oleminen ja tarkemmin Calling teltta (televisiossa puhuttiin ja näytettiin kuvaa call roomista. Mielenkiintoinen ja upea kokemus. Kisoja en ehtinyt paikanpäällä seurata, mutta urheilijoita tuli nähtyä sitäkin enemmän. Tietysti minun tuurilla iske flunssa ja kolme päivää (mm. molemmat vapaavuoroni) meni kotona levätessä ja kisoja töllöstä seuratessa. Jäi silti upeat muistot hienosta tapahtumasta :) Harmi vaan, kun yleisö ei tuon enenpää paikalle löytänyt.

Vaikka blogia en ole muuten ole päivittänyt, tuota kirjalistaa olen pyrkinyt päivittämään ja jonkin verran molemmista listoista olen saanut kirjoja luetuksi. Viimeksi tuli luettua Yann Martelin Piin elämää eli nuoren pojan ja tiikerin selvityminen pelastuveneessä haaksirikon jälkeen.

Lisäys... On minulle muutakin tapahtunut, mutta ei sen enenpää tällä kertaa. Seuraava kirjoitus tulee joskus, jos on tullakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.