sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Edellisen blogipäivityksen jälkeen on ehtinyt tapahtua kaikenlaista varsinkin maailmalla. Muslimimaailman kuohunta ja varsinkin Japanin tapahtumat ovat pistäneet mielen aika matalaksi ja hiljaiseksi. Heti kun näin kuvia Japanin tuhoista aavistelin kuolleiden määrän olevan yli 10.000 henkilöä. Mielelläni olisin ollut väärässä, mutta pahalta näyttää tilanne. Toivottavasti ydinvoimaloiden jäähdytykset saadaan sen verran toimimaan, että säästytään pahemmalta. Vaikka kuinka on kehittyntyt yhteiskunta ja rakennelmat viimeisen päälle turvalliset, ei luonon mahdolle voi mitään.

Uuten-Seelantiin tuli jo lahjoitus tehtyä. Japanin suhteen en vielä ole löytänyt esim. paikallisen punaisen ristin sivuilta lahjoitus-sivustoa. Jos joku tietä hyvän paikan lahjoittaa, ilman että suuri osa kuluista menee rahoitusyhtiöille, saa laittaa kommenttia.

Ei voi muuta todeta, kun olisi voinut synttäreitä vähän mukavemmissa fiiliksissä, mutta elämä on tällaista. Kiitos vaan muistamisesta. Eilen käytiin Jussin kanssa Fransmannissa syömässä, ei ihan ollut onnistunein keikka, kun Jussin pääruuan pihvi oli jäänyt liian raa´aksi ja muutenkin oli palana ei niin hyvästä päästä. Onneksi oli asiantunteva tarjoilija ja saatiin jälkkärit hyvityksenä

Työpaikalla on sitten muuttolaatikot (6 kpl) pakattu ja huomenna pitäsi muistaa mennä ylempään kerrokseen ja uuteen työpisteeseen. Ei se ole vuoden 2007 jälkeen kuin 8. muutto -tosin kaksi niistä oli ilmastointirempan takia. Huomenna aamupäivä menee sitten tavaroiden purkamiseen muuttolaatikoista ja järjestämiseen paikoilleen.

Eilen tuli taas vietyä repullinen kirjoja divariin. Tälläkertaa sain hillittyä itseni ja otin vaihdoissa vain kaksi kirjaa. Toinen oli Mankellin uusin ja toinen vähän vanhenpi kirja. Lukemistani kirjoista Bagdadin prinsessa eli Saddamin pitkäaikaisen rakastajattaren elämänkerta oli todella järkyttävän hyvä. Tuo kirja on nyt lainassa työkaverilla tai itseasiassa jo toisella. Myös muutama muu kirjani on lainassa joko työkavereilla, äitilläni tai Jussin äitillä.

Nyt lukuvuorossa on BBC:n kirjalistallakin mainittu Aikamatkustajan vaimo. On vähän erilaista luettavaa, mutta erittäin hyvin kirjoitettu. Viimeksi luin norjalaisen Dekkaristi JO Nesbjö:n Kukkulan kuningas-kirjan. Jännittävä ja hauska dekkari. Suomalaisita uusista kirjailijosita voisin mainita Tuomas Liuksen. Viime vuonna tuli luettua esikoiskirja Haka ja vähän aika sitten uusin eli Laittomat. Päähenkilö Pippurisen toilailulle saa tosiaan nauraa.

Samalla reissulla tuli käytyä myös toisessa antiikkiliikkessä eli Astiatavas-nimisessä liikkeessä. Arabia kun meni ja lopetti muutama vuosi Teema-sarjasta Tummanvihreän värin, eikä silloin ollut varaa kovin paljon täydentää asiastoa. Nyt täytyy sitten käydä silloin tällön ostamassa vanhempaa Kilta-sarjaa antiikkiliikkeestä. Eilisellä reissulla ei mukaan tullut kuin yksi syvä lautanen. Lisäksi tuli ostettua eräälle tutulle yllätyslahja, kun ei sitäkään sarjaa ole valmistettu enää kymmeneen vuoteen.

Urheilusta sen verran, että Jyppi meni ja voitti SM-liigan runkosarjan uudella piste-ennätyksellä, onnittelut. Samoin Kaisa Mäkäräisen hienot hiihdot ampumahiihdon MM-kisoissa lämmittävät penkkiurheilijan mieltä. Sain myös erään suomalaisen menestyneen ja uransa lopettaneen huippu-urheilujan hyvälle tuulelle, kun en voinut kysyä hänen menestyksestään. Varmasti oli vähän yllättävä keskustelu hänelle, mutta kiitteli kovasti sekä neuvoista että muutenkin keskustelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.