sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Flunssaa, käsitöitä ja muuta höpinää

Menneellä viikolla iski vaihteeksi flunssa, joten joiduin perumaan sekä keskiviikolle varaamani fysioterapian että perjantain akupunktion. Fyssariin sain sentäs uuden ajan varatuksi, mutta akupunktioon en.

Torstaina tuli käytyä työterveyslääkärin (ns. omalääkäri) vastaanotolla. Tälläkään kertaa en muistanut ja ehtinyt ottaa esille kaikkia asioita, mutta sentäs akuuteimmat asia tuli hoidettua. Tästä joko pitkittyneestä yskästä (vaivannut enemmän tai vähemmän koko vuoden) tai uudesta flunssasta johtuen sain sentäs lähetettä tutkimuksiin eli verikoikeisiin ja keuhko- ja poskionteloröntgeniin. Röntgenkuvissa ei onneksi mitään löytynyt, eikä myöskään verikokeista. Tosin kaikkien verikoikeiden tuloksia ei saatu valmiiksi, vaan saan ne tällä viikolla. Lisäksi napsahti sitten lähtete astmalääkärille eli pef-seurantaan ja spirometriaan, kunhan tämä yskä vaan hellittäisi. Kylkipistoksia koitetaan hoitaa tulehduskipu- ja närästyslääkkeillä.

Flunssa tosiaan paheni loppuviikosta ja aika tokkurassa olin loppuviikon töissä. Kun ei saikkua tullut, eikä kuumetta noissut + kiireinen aikataulu, pitää vaan yrittää sinnitelllä. Onneksi enää viikko ja sitten pääsee viikoksi lomailemaan. Kyllä sitä alkaa olla loman tarpeessa.

On tässä hieman matkainnostuskin noussut ja todennäköisesti tuossa pääsiaisen aikoihin on joku reissu teidossa. Tosin vielä ei varauksia olla tehty. Voi olla, että toinen reissu tulee kesällä, mutta sen suhteen on vielä kysymysiä sen verran auki, että siitä myöhemmin.

Innostuin myös pitkästä aikaa tekemään käsitöitä eli neulomaan. Jotkut kutsuvat tuota kutomiseksi.. Itselleni käsityönopettajat sanoivat, että kangasta kudotaan ja neuletta neulotaan. Tuli sitten otettua työnalle ranteenlämmittimet, missä on "peukkureikä". Lankana Novitan Isoveli-langan farkuvärinen lanka. Toisen sain neulotuksi ja toinenkin on melkein valmis. Pitää vielä päättää ne langat. Voisi vaikka laittaa kuvaa niistä joskus näkyville.

Jos sitten saisi tehtyä eteenpäin "ikuisuusprojektia" eli todella pitkään aikaan keskeneräisenä ollutta kirjoneuletta. Värejä ja kuviota riittää, joten se vaatii ihan erilaista keskittymistä. Neulominen on yllättävän kivaa ja rentouttavaa, tosin ainakin minulla ranteet on taas kovilla. Päätetyöläiselle ei välttämättä paras harrastus.

Kirjoista tuli Aikamatkustajan vaimo luetuksi tällä viikolla. Ihanaa ja sopivasti rönsyilevää perinteistä tarinankerrontaa. Ei ihme, että kyseinen kirja on listatu tulevaksi klassikoksi ja mainittu monilla listoilla kuten tuolla BBC:n kirjalistalla eli 35/100 on tämänhetken tilanne. Tuollaisia kirjoja lukee mielellään. Nyt lukuvuorossa toinen nykykirjallisuuden klassikoksi mainittu eli Michel Tournierin Kolmen kuninkaan kumarrus. Tuo kirja on vasta alkuvaiheessa, joten enemmän sitten myöhemmin.

Lisäys.. Nyt on ranteenlämmitimet valmiina ja yritän saada niistä jotain kuvia tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.