perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kiirettä on piisannut ja lomafiilistelyjä

On tässä parin viimeisen viikon aikana ollut sen verran kiireistä sekä töissä että vapaa-ajalla, että on blogin kirjoittaminenkin jäänyt taka-alalle.

Heti lomalle palattuani alkoi sitten hullut viikot ja minulla jo maanantaina... Onnistuin sitten hukkaamaan lähiliikenteen matkakorttini. Oli siinä aikamoista sydämentykytystä maanantai-illaksi ja tiistaiaamuksi, mutta onneksi kaikki kääntyi parhainpäin. Joku ystävällinen henkilö oli vienyt sen matkakortin HSL:n rautatietunnelin palvelupisteeseen. Harmi kun hän ei ollut jättänyt yhteystietoja, olisi ehdottomasti ansainnut palkinnon. Iso kiitos kuitenkin, jos vaikka satut tätä blogia lukemaan :)

Stockan Hulluilta päiviltä tuli ostettua jonkinverran ja kuitenkin enemmän sitä tarpeellista tavaraa, kuten uusi leikkuulauta ja salaattilinko. Vaatepuolta en edes katsellut, kun päätin säästää ne Lontoon-reissuun. Samalla viikonloppuna käytiin myös Kannelmäen Prisman avajaisissa.

Lisäksi lauantaina sain uudet silmä- ja aurinkolasit. Molempiin piti hieman tottua ja varsinkin näihin silmälaseihin piti käydä laittamassa säätöjä uusiksi. Kun on ensimmäiset kehyksettömät lasit, niissä on omat ongelmat mm. häikäisyn kanssa. Samalla reissulla tuli käytyä myös äänestämässä ennakkoon.

Vaalit oli aikamoinen yllätys. Kyllähän sitä Persujen isoa voittoa puhuttiin, mutta noin iso tulos oli yllätys. Samoin demareiden voitto on jonkinlainen yllätys. Oma ehdokas pääsi läpi, vaikka kyseinen puolue otti pahasti pataan.

Pahasti näyttää siltä, että Urpilaisesta tulee uusi valtiovarainministeri. Saas nähdä, mitä kivaa uutta Jutta keksii meidän ja muiden byrooiden reisaksi. Toivottavasti antaisi meille työrauhan ja mahdollisuuden tottua näihin nykyisiin ja/tai sovittuihin tuleviin uusiin organisaatioihin, ohjelmistoihin jne. Jokatapauksessa mielenkiintoinen hallitusneuvottelu on tulossa ja sini-puna-niskalta (kokkarit, demarit ja persut) se haiskantaa.

Tuli myös vaali-viikonloppuna käytyä Jussin siskon synttäreillä ja itsekin osallistuin tarjottavien tekoon eli tein lohipiirakan. Muutenkin oli hyviää tarjoittavaa taas kerran. Kiitos kaksikolle A & A.

Kirjojakin on tullut luettua muutama sitten edellisen bogipäivityksen. Edellisessä blogitekstissä mainostin Anne Svärdin kirjaa Viimeiseen hengenvetoon. Kaunis ja samalla raadollinen kasvutarina kahdesta erilaisesta kulttuurista lähtöisin olevan henkilön lapsuudesta nuoruuteen.

Seuraavaksi luin Kristina Carlsonin kirjan Herra Darwinin puutarha. Kirjan nimi viittaa siis Charles Darwinin Lajen synty-kirjan aheuttamaan kohuun ihan Darwinin kotikonnuilla. Seurakunta kummeksuus ja ihmettelee sekä kartanonherraa että varsikin hänen puutarhuriaan. Ihanan kauniisti ja runnollisesti kirjoitettu kirja.

Sitten vuorossa oli pari nobel-palkittua kirjailijaa ja ensimmäisenä J.M.G Le Clézion kirja Harhaileva tähti. Harvoja pakolaistarinoita, jossa on kerrottu sekä juutalalaisen tytön selvitymisestä toisessa maailmansodassa ilman keskitysleirille joutumista että palestiinalaisen tytön päätymistä pakolaislerille. Tytöt tapaavat keskellä tietä Palestiinassa/Israelissa. Toinen menossa vapauteen ja toinen vankeuteen. Aivan liian vähälle huomiolle on Suomessa jäänyt kirja ja ehdottomasti Le Clézio on palkintonsa ansainnut.

Toinen palkittu teos oli J.M. Coetzeen kirja Hidas mies. Tämä on Coetzeen ensimmäinen teos Nobel-palkinnon jälkeen. Ehkä tuo palkinto aiheutti jotain paineita kirjailijan suuntaan, mutta niitä ei huomaa kirjassa. Mestarillinen teos miehestä, joka joutuu kohtaamaan oman kuolemattomuutensa polkupyöräonnettomuuden jälkeen. Hienoja juonenkäänteitä, kaunista kerrontaa jne. Myös Coetzee on ehdottomasti palkintonsa ansainnut.

Seuraavaksi sitten vähän kevyempää eli Ilkka Remeksen nuorisoromaaneista oli pitkään vuoroaan odottanut osa nimeltään Hermes. Taattua, viihdyttävää ja vauhdikasta Remestä. Minusta on vaan hyvä juttu, että huippunimet kirjoittavat myös lapsille ja nuorille. Voi tosin olla, että nykyinen nettisukupolvi ei enää niin paljon lukemisesta kiinnostu.

Viimeisin kirja lukemani kirja on poliittisen satiisin suurimpia klassikkoja eli Gerge Orwellin Eläinten vallankumous. Uskomattoman tarkkanäköinen ja hykerryttävä kirja. Ei todellakaan ihme, että julkaistamisvuonna (1945) aiheutti poliittisen myrskyn. Eläimet ova tasa-arvoisia ja jotkut eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset kertoo jo paljon kirjasta ja sen sisällöstä.

BBC:n kirjalistalta on nyt luettu 36/100 ja Keskisuomalaisen listalta edelleen 54/100.

Lontoon reissukin painaa päälle ja matkakuume kasvaa. Huomenna iltapäivälla on varattu lento sinne ja takasin tullaan tiistaina. Kelejäkin piisaa ja parhaimmillaan voi olla jopa hellettä :)

Loppuun vielä oikein hyvää pääsiäistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.