sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Lomalla on aikaa hoitaa asioita

Lomaviikko on kohta takana ja osui hyvään väliin. Tosin olisin ehkä voinut pitää tuon lomaviikon aikaisemminkin, mutta kun sai yhden työvaiheen tehdyksi ja pöydän tyhjemmäksi on mukavampi lähteä lomalle.

Tuli sitten lomalla hoidettua asioita, mitä olisi normaalisti vähän vaikempi hoitaa. Maanantaina kävin vähän juttelemassa vakuutus asioista jne. ja sain tuota vakuutusmaksua pienennettyä.

Tiistaina vuorossa oli sitten silmäkääkärissä käynti. On sitten vuosien myötä likinäkö sen verran huonontunut, että oli aika uusia silmälasit. Nämä nykyiset lasit ovat olleet minulla ainakin viisi vuotta, joten on pinnoitekin päässyt kulumaan. Ei mitään ilmaista lystiä ollut, mutta sai sentäs lääkäristä kelan-korvaukset, tulpabonukset ja vielä aurinkolasit vavuuksilla kaupanpäälle. Oli aika metka tunnelma mennä tuon jälkeen ulos, kun lääkäri laittoi sitä mustuaisen laajennusainetta. Kuulemma oli silmänpohjat kunnossa ja lääkäri sanoi, että voisi harkita laser-leikkausta. Sen verran hintavaa lystiä se on, että piti jättää se tulevaisuuteen.

Keskiviikkona oli sitten vuorossa fysioterapiassa käynti. Fyssari siis sijaitsee samassa rakennuksessa, missä käyn salilla. Kartoitettiin ensiksi tilanne ja sitten hän teki minulle selän venytyksen. Sain myös itselleni jumppaliikkeitä ja ohjeen olla yliojentamatta ja lukitsematta polvia. Sen verran yliliikkuvat nivelet minulla on. Loppupäivä meni siivotessa ja paikkoja järjestettäessä, sillä äitee tuli yökylään. Hänellä kun oli torstaina ja perjantaina koulutus Espoossa ja olisi joutunut heräämään torstaina aamulla todella aikaisin.

Toirstai oli sitten loman ainoa vapaapäivä ilman mitään ohjelmaa ja tuntui hyvältä vaan olla ja ihmetellä. Loman aikana olen saanut katsottua kovalevyltä pois ohjelmia ja leffoja ja lisäksi pari muutaman vuoden takaisia (ennen tallentavaa digiboksia) vhs-kasetille otettuja leffoja. Lisäksi yksi leffa oli sellainen, mikä löytyi kovalevyltä. Muutaman ikivanhan vhs-nauhan sai heittää roskiin ja kotelot tietysti pahvinkeräykseen.

Perjantaina innostuin lisää järjestämisestä eli tuli hieman kirjahyllyä järjestettyä ja kirjoja tiivistettyä eli hieman divaripino kasvoi. Nyt vaan pitäisi malttaa noiden kirjojen suhteen, vaikka onkin muutamia hyviä uutuuskirjoja tulossa. Perjantaina käytiin myös äitini kanssa kaupungilla ostoksilla eli uudet verkkarit ja paitajakku tuli hankituksi + rispaantuneiden kengännauhojen tilalle uudet. Edelliset verkkarit on jo sen verran risaksi menneet ja muiden vaatteiden suhteen vaatekaappi kummasti muuttaa kokoa ;) Tuo paitajakku on sellainen, että sopii hyvin sekä töihin että jonkinlaisiin menohinkin. Perjantaina tuli myös isäni tänne kyläilemään.

Vanhempani olivat yön meillä ja lauantaina aamukävelylenkin ja kauppareissun jälkeen lähdettiin kyläilemään tätini (isän sisko) ja hänen perheensä luokse Kirkkonummen suuntaan. Jussikin sai taas hyvin ajotuntumaa tavallisella vaihde-autolla, kun hänen vanhemmillaan on automaatti.

Kyläreissulla tuli myös käytyä ulkona kylpemässä, heillä kun on sellainen ulkoallas. Ei se mikään uima-allas ole, mutta ei myöskän mikään puupalju. Mielenkiintoinen kokemus, tosin altaasta ylösnoustessa tuli hieman kylmä. Muuten tuli seurusteltua, syötyä ehkä vähän liiankin hyvin ja myös nestetasapainosta huolehdittiin. Kiitos isäntäväelle vieraanvaraisuudesta :)

Tänään ei ketään huvittanut lähteä pahemmin ulkolemaan vaan otettiin iisimmin ja päästiin kotiin hyvissä ajoin. Pari kirjaa sain tuolla reissulla lainaksi ja äitini lainasi yhden kirjan minulta. Viikon aikana sain luetuksi divarista ostamani Annie Proulxin kirjan Laivauutisia. Leffaversio on nähty jo aikoja sitten ja kaikki muut suomenentut Proulxin kirjat on tullut luetuksi. Leffaversio oli upea ja samoin itse kirja. Aloitin lukemaan toista kehuttua ja palkittua teosta eli ruotsalaisen Anne Svärdin kirjaa Viimeiseen hengenvetoon. Sen verran aklutekijöissä kyseinen kirja on, että en enenpää vielä siitä mainitse.

Myös käsityöt eli se ikuisuusprojekti villapaita on edennyt ihan kohtuullisesti. Sen verran on ranteet välillä kipuilleet, että on ollut pakko pitää lepopäiviä tai neuloa vain muutama puikollinen.

Huomenna pitäisi sitten palata takaisin töihin. Olisin ihan hyvin voinut jatkaa toisenkin viikon lomailua. Onneksi pian on edessä pääsiäinen ja uusi loma ja ennenkaikkea se Lontoon-reissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.