lauantai 14. toukokuuta 2011

Elämän vuoristorataa

Otsikosta voi arvata, että taistelu tätä keleen tautia vastaan jatkuu. Nyt on muuten voitettu kanta, mutta edelleen yskä vaivaa ja lisäksi uutena vaivana on tullut korvat.

Viime viikolla sain korviin ensimmäisen anbioottikuurin ja lähetteen korvalääkäriin. Korvalääkärin mukaan ongelma on siitä, että nielusta päin tärykalvossa ei tapahdu mitään liikettä. Sain lähetteen kuulontutkimukseen. Ensimmäinen antibioottikuuri loppui sitten tiistaina ja eikös torstai iltana alkaneet korvat vaivata. Onneksi oli varattu muutenkin aika perjantai aamulle lääkäriin ja sain uuden kuurin päälle + samalla vielä akupuntion niska-hartia seudulle. Ärsyttää ja paljon, kun ei pysty pahemmin kuntoilemaan kun alkaa yskittämään, huippaamaan ja/tai iskee flunssa.

Töissä olen sentäs pystynyt olemaan ilman saikkua. Koulutukset on suurinpiirtein käyty läpi ja muutenkin on ollut kiiruusta töissä. Ihana oli seurata meidän ryhmän kesätyöntekijöiden intoa palaverissa ja siinä tuli kaikille hyvä olo. Lisäksi sain minun nykyiseltä pomolta kiitosta aloitteellisuudesta ja omasta kehittämissuunnasta. Vielä paremmalta tuntui ne kehut, kun entiseltä pomolta tuli lähinnä moitetta vastaavista asioista.

Viime viikonloppuna käytiin Jussin vanhempien luona ja vietiin perinteisenen äitenpäiväkukka. Muita ei ehditty nähkemään, kun oli kiirus katsomaan formuloita ja lätkää. Tiistaina käytiin sitten katsomassa, oliko Roihuvuoruoressa sijaitsevassa japanilaisessa puutarhassa kirsikat kukassa. Ei vielä ollut, mutta törmättiin Jussin siskonmieheen ja Pieneen L-poikaan samalla reissulla. L:llä oli Mumin ostama Oxford-huppari päällä. Pieni heräsi juuri unilta ja oli hieman äitiä ikävä.

Tänään sitten suunnattiin tuonne Tampereen seudulle veljeni ja hänen avoivaimonsa synttäreille. Vietiin samalla Lontoon reissun tuliaiset sekä vanhemmille että varsinkin veljenpojille. Yllättäen aamulla taas junaliikenne tökki, mutta ehdittiin sekä ostamaan liput että hyvin junaa. Eilen kun ei vielä viitsinyt junalippuja ostaa, kun ei tiennyt mihin suuntaan tämä minun tauti menee. Juna lähti jotain 10 minsaa myöhässä, mutta saatiin aikataulusta kiinni.

Sovitusti oli mun vanhemmat vastassa ja matka jatkui kohti juhlapaikkaa. Käytiin Elovainion kauppakeskuksessa purilaisella. Paikalla oli myös aamulehden esitelijä ja pienen juttelun jälkeen hän osottautui Juoksu & Hiihto lehdestä tutuksi Jari Hemmiläksi. Oli otettu, kun penkkiurheilijat tunnistivat hänet.

Ehdittiin hyvin juhapailalle. Paikalla oli myös veljeni avovaimon isovanhemmat eli siltä puolelta neljä sukupolvea. Kiva oli nähdä pitkästä aikaa varsinkin M & K, edellisesta tapaamisesta oli kulunut jo varmaan pari-kolme vuotta. Yllättäen varsinkin kummipoikani B tykkäsi Dino-aiheisista tuliaisista ja pikkuveli E taas enemmän autoista. Yksi B:n saama kirja sai tuomion, tämä on kuin koulukirja, kun oli mummo ostanut harjoituskirjan ;)

Veljelleni keksin tosi omaperäisen lahjan eli K-raudan lahjakortin. On siinä talon viimeistelyssä. Poikien äidille ostetiin kukka pihalle ja saatiin ihastella hienoja tuliaisia Sveitsistä. Terveisiä kaikille ja oli kiva nähdä & vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa!

Muuten illat on menneet penkkiurheillessa. Hieman olin skeptinen lätkäjoukkueen otteista, mutta mieleellään olen ollut väärässä. Pitkäaikanen suosikkini jo Jypin ajoilta eli Immosen Jarkko pelaa elämänsä turnausta ja Granlundin uskomottoman kypsät otteet ja varsikin tuon välieräpelin ilmaveivi oli uskomaton. Vielä kun Ruotsi kaatuu, voi elämä!

Idolsin voitto ratkesi. Kaksi suosikkia finaalista ja yksi jo alkukarsintojen suosikki eli Martti voitti minusta ansaitusti. Jotkut väittivät tuota tylsäksi tuotantoikaudeksi, mutta jos on jo valmiiksi hyvä laulaja & esiintyjä, ei sitä tarvise kovinkaan suuria nousuja kisan aikana tehdä.

Kirjojakin on tässä parin viikon aikana tullut muutama luetuksi. Noista edellisestä postauksesta mainituista tuli luetuksi se Roald Dahlin Jaakko ja Jättipersikka sekä Doris Lessingin upean järkyttävä Viides lapsi. Klassikkolinja seuraavissa eli luetuksi tuli myös lainakirja William Coldingin Kärpästen herra ja omasta kirjahyllystä Nikolai Gogolin Kuolleet sielut. Kun on klassikko-putkeen päästy, päätin jatkaa samaa putkea eli seuraavana vuorossa on Harper Leen Kuin surmaisi satakielen.

Noista mainitsemistani kirjalistista päivitystä eli BBC:n osalta 38/100 ja keskisuomalaisen osalta jo 56/100. Muutama muu noilla mainittu kirja on joko kirjahyllyssä odottamassa luokuvuoroa ja yksi on minulla lainassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.