keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Sairaslomaa, lääkäreissä käyntiä, häiden seuraamista, vapunviettoa, töitä ja lisää sairaslomaa

Niinhän siinä sitten kävi, eli iski kunnon flunssa tuliaisiksi Lontoosta. Keskiviikkona soitin jo esimiehelleni, että tuskin tulen tänään töihin ja taisi olla joku asiakaspalvelu vuoro. Lääkäri sitten katsoi tilanteen eli oli pientä lämpöä, korvissa jäykkyyttä ja muutenkin tulossa. Lääkäri kirjoitti Cirrus-merkkisen lääkkeen ja antoi loppuviikon saikkua. Apteekin ja kaupan kautta kotiin toipumaan. Loppupäivä meni lepäilleissä eli torkkuessa, töllöä katsellessa ja vähän netissä surffaillessa.

Torstaina oli jo ennen matkaa varattu aika parille muulle työterveyslääkärille. Tietysti kerroin sekä nykytilanteen että syyn, miksi olin tullut sinne. Sain hyviä ohjeita ja lähetteen röntgeniin tuon vihlovan lonkan ja takareiden takia. Olin jo kävellyt jonkin matkaa kohti Pasilan asemaa, kun huomasin, että taisi rannekello unohtua siihen röntgenin pukuhuone-tilaan. Hoitaja soitti myöhemmin minulle ja sanoi tuon asian. Sanoin, että tulen joko perjantaina tai sitten ensi viikolla hakemaan sen kellon.

Myös Jussi onnistui saamaan flunssan ja eikä vielä vähän ärtsymmän version kuin minä, sillä tauti nosti hänelle kunnon kuumeen. Jussikin kävi varmuudeksi työterveydessä, vaikka olikin viime viikon lomalla. Käytiin samalla reissulla Oulunkylän Mustapekka nimisessä K-supermarketissa tekemässä viikonlopun ruokaostokset ja tulevaa vappuviikonloppua varten.

Iltapäivä meni taas levätessä, joko digiboksin kovalevyltä tai suoraan töllöstä ohjelmia katsellessa ja vähän netissä notkuessa. Edelleen korvat lukkiintuivat, oli tukkoinen olo, vilutti ja välillä taas oli tosi hikinen oli ja pyörrytti. Ei tahtoneet mitkään lääkkeet auttaa.

Perjantaina vuorossa oli astma-hoitajalla käynti ja paikkana Alppikadun Diacor. Lähdin sen verran hyvissä ajoin liikkeelle, että päätin kävellä sinne. Ei mikään viisas idea noin puolikuntoisena kävellä moista matkaa, mutta ehdin ajoissa perille. Sain siis ohjeen ja mittarin PEF-seurantaa varten, tosin en ole vielä pystynyt sitä aloittamaan, kiitos tämä taudin ja varsinkin sitkeän yskän.

Huomasin, että tuo Alppikadun Diacor on lähellä linjoja ja Hakaniemen toria. Kävin vähän siellä fiilistelemässä ja kauppahallissa ostamassa mm. vihanneksia ja hedelmiä + kuninkaallisten häiden kunniaksi sitten käsintehtyä suklaata. Metrolla keskustaan , ostin loton ja kävin myös Elielin Satsissa maksamassa fysioterapeutin laskun . Tajusin samalla peruttaa tälle viikolle vartun ajan.

Muuten päivä meni sitten kuninkaallisia häitä seuratessa. Oli kiva katsoa häitä, kun oli vain muutama päivä sitten ollut samoissa tutuissa paikoissa. Toisaalta olisi kiva ollut olla paikanpäällä, mutta kipeänä ja varsinkin se väentungos olisi ollut kova paikka minulle. Ihanat häät olivat ja se pukuloisto taas kerran upeaa katsottavaa.

Vappuviikonloppu meni sitten toipuessa ja huilatessa. Yhden siiderin nautin vappuaatto iltana ja silloin muiden lääkkeiden ottamisesta oli kulunut useampi tunti. Ei ollut mikään hyvä idea, mutta tuli kokeiltua. Sunnuntaina olotila oli jo suhteellisen normaali, eikä ollut kuumetta tai lämpöä. Kun maanantaina oli samanlainen olotila, päätin mennä töihin. Tällä viikolla on paljon tärkeitä koulutuksia ja muutenkin vähän porukkaa tekemässä vuoroja.

Aamupäivällä oli heti puhelinvuoro. Onneksi se soi vain kohtuullisesti, mutta huomasin puhumisen rasittavan kurkkua. Iltapäivällä alkoi olotila heiketä ja koulutuksessa oli jo kestämistä. Illalla mittasin itseltäni lämmön ja oli taas menossa kuumeen puolelle. Onneksi olin tajunnut jo iltapäivällä varata seuraavalle aamulle lääkärin ajan.

Tiistai aamuna soitin pomolleni ja kerroin tilanteen. Sanoin, että asiakaspalveluun en pysty menemään, vaikka olisikin muuten töissä. Lupasin ilmoittaa tilanteen, kun saan lääkäriltä tietoa. Muistin myös samalla ottaa sen kellon. Lääkäri mittasi kuumeen, tutki korvat, kuunteli keuhkot & sydämen ja katsoi kurkkuun. Korvissa on edelleen tärykalvon kohdalla jäykkyyttä ja pientä lämpöä oli. Korvien suhteen tilanne on normaalin rajoissa, mutta jo vähän huolestuttava. En silti saanut lähetettä vielä mihinkään kuulotutkimuksiin . Muuten sain lähetteen verikokeisiin ja sitten katsottiin tilanne. Verikokeissa ilmeni, että oli arvot vähän koholla. Sain sitten antibioottikuurin ja pari päivää (eli eilisen ja tämän päivän) saikkua. Olisi kirjoittanut pidemmänkin, mutta yritän mennä huomenna ja perjantaina oleviin tärkeisiin koulutuksiin.

Taas vaihteeksi apteekin kautta kotiin lepäämään. Nyt muistin ja huomasin viedä ne lääkekaapista keräämäni vanhentuneet lääkkeet apteekkiin. Flunssan suhteen tilanne on edelleen aikalailla sama, eli ei ole antibiootitkaan hirveästi parantaneet tilannetta. Välillä on jo ihan kohtuullinen olotila, mutta jonkin pienen kävelylenkin aikana/jälkeen tai kotona häärätessä (esim. ruokaa laittaessa) tulee huono olo ja olotila huononee. Yskäkin on pahentunut, eikä edes kolmioyskänlääke ole sitä auttanut. Ennemmin tuo avaava Ventoline Discus-niminen lääke tuntui auttavan . Samoin Jussi on ollut tämän viikon sairaslomalla, ei sitä fyysistä työtä uskalla, eikä kannata tehdä puolikuntoisena.

Sairasloman aikana sain myös muutaman kirjan luetuksi eli ensinnäkin loppuun sen Adicen Puolikas keltaista aurinkoa. Lisäksi lukasin Eppu Nuotion dekkarisarjan kolmannen osan Kosto. Samoin Roald Dahlin joskus ostamani Jali ja Suklaatehdas kirjan. Tänään tuli sitten kovalevyltä katsottua se Tim Burtonin leffaversio. Nyt on kesken saman kirjailijan Jaakko ja Jättipersikka kirja ja lisäksi Doris Lessingin Viides lapsi. Samoin olen jo jonkin aikaa lukenut entisen uimarin ja triathlonistin sekä nykyisin ultrajuoksuun siirtyneen Tero Hyppölän omakustanteista omaelämänkertaa 226-henkinen kantti. En viitsi tuota kirjaa ottaa mukaan matkoille, etten vaan hukkaisi sitä. Kotona taas en niin hirveästi ole viimeaikoina ehtinyt tai jaksanut lukea.

Huomenna on uusi yritys töiden suhteen. Saas nähdä, miten käy. Seuraava blokikirjoitus tulee taas joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.