torstai 7. tammikuuta 2010

Palloilua kaupungilla, leffassa istumista ja pallojumppaa kotona

Tänään aamulla sain taas vähän eteenpäin kovalevyiltä ohjelmia. Tosin mitään en saanut kokonaan katsotuksi. Lisäksi tuo lomalukemisprojekti eli Tuulen viemää on sen verran hyvin edistynyt, että saatan saada sen luetuksi loppuun jo huomenna.

Aamulla yritin taas selvittä vr:n aikatauluja, mutta mentiin silti "katsotaan tyylillä" tuonne. Onneksi ei sentäs tarvinnut pariakymmentä minsaa venata junaa. Käytiin ensiksi hakemassa varatut leffaliput ja sitten mentiin ostoksille. Stadiumissa oli kenkiä alessa ja meidän perheen "kenkä-Imelda" eli Jussi osti sitten yhden Kayanot lisää sekä Vomerot. On sitten kehkäpulma tulevaa E24:n kisaa varten ratkennut. Itse ostin vaan yhdet sukat mahdollisia luistelu- ja lumessatarpomista varten sekä erän tarvikkeen (eipäs paljasteta mitään Seppolan kisaajille tarkemmin). Käytiin myös Cafe Piknickissä syömässä puoliksi Clubi-leipä

Elokuva oli siis Koivusalon ohjaama Täällä Pohjantähden alla. Sanoon kriitikot mitä tahansa, mutta tuo tarina on jo niin upea ja vaikuttava, että vain todella huono ohjaaja pystyy Linnan mestarieoksen pilaamaan. Sota on aina julmaa ja edelleen tuosta Suomen kansallis-, vapaus- tai sisällissodasta (millä nimellä sitä nyt kukin haluaa mainita) puhutaan aivan liian vähän. Leffan aikana tuli monta kertaa mieleen, että ollaan me aikamoisia pullamössäjä tai kuten Fg blogissaan joskus sanoi ultrapullamössöjä. Suosittelen tuota elokuvaa kaikille jo ihan historian takia. Toivottavasti ei enää ikinä olisi suomessa moista sotatilaa, että veljet ja siskot taistlisivat toisiaan vastaan.

Tämän leffaversion lisäksi olen pari- kolme kertaa nähnyt sen tv:ssä tulleen version sekä joskus 1990-luvulla käynyt katsomassa pyynikin kesäteatterissa sekä Akselin ja Elinan että Pohjantähden Alla-näytelmän. Kirjatrilogia on tullut luettua ensimmäisen kerran jo joskus ala-asteella. Seuraavaksi menen leffateatteriin katsomaan todennäköisesti lisää kotimaista eli Havukka-ahon ajattelijan.

Kotona sain sitten vihdoin tuon jumppapallon Jussin avustuksella täytetyksi. Tuli sitten töllöä katsellessa tehtyä samalla pallojumppaa. Koipi tosin hieman otti itseensä tuosta pitkästä leffassa istumisesta. Ulkona oli sellainen viima, ettei pahemmin tehnyt illalla lähteä minnekkään tarpomaan. Lumikengät voisi olla kova sana ;)

Huomenna sitten tukipohjallisia näyttämään. Ensi viikollekin on jo pari illtaa varattu, kun tiistaina (jos kelit sallii) mennään kaappimaratoonarin kanssa kävelylenkille ja keskiviikkona on sitten hieroja-aika eli siis tehdään jotain manipulaatiota ja/tai jäsenkorjausta tuonne selkärankaan ja takareisiin. Tarkemmin tuosta sitten ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.