tiistai 19. tammikuuta 2010

Töitä ja asioiden hoitoa

Tänään aamulla piti ensiksi mennä lataamaan matkakortti, kun oli Puksun ärrä mennyt eilen illalla jo ysiltä kiinni. En sitten saanut lähdetyksi tuolle tarpeeksi aikaisin, joten latasin tuon pasilassa.

Töissä minun osaltani rauhallisempi päivä kuin eilinen hulinapäivä. Sain tehtyä eräästä listauksesta suurimman osana tapauksia. Kolme tapausta osottaa vielä lisäselvitystä ja paria en ehtinyt tehdä.

Lisäksi työterveyslekurilla oli tänään soittoaika. Nykyisin tuo tarkoitttaa sitä, että itse ei soiteta lääkärille vaan lääkäri soittaa asiakkaillen. Varasin tuon sen takia, kun oli pari asiaa muuttunut sen jälkeen kuin puhuttiin viimeviikon käynnillä. Hyvin sain asioihin selvennystä.

Iltapäivällä oli myös töissä ergonomian tarkastaminen. Sain taas uusia vinkkejä työtyolin säädöistä. Suurimmat ongelmat olivat kuitenkin liian korkealla oleva pöytä (pöytää pystyy vielä vähän madaltamaan) ja liian korkealla oleva näyttöruutu (ruutu on alimmalla tasolla, eikä pöytätasonasentaminenkaan riitä tarpeeksi). Siis pelkkä työpöydän asentaminen ei riitä vaan pitää saada moobleerattua tuo loossi uusiksi.

Kysyin myös sitä, että onko muita itse säädettäviä pöytiä kuin sähköpöydät. Kuulemma on yksi kampi-malli. Mukana olleet virastomestarit ja työsuojeluvaltuutettu lupasivat selvittää, missä on tuollainen pöytä vapaana ja voisin käydä sitä kokeilemassa. Olivat selvästi mielissään siitä, että esitin vaihtoehtoja.

Piti mennä tänään vesijuoksemaan, mutta ei oikein koipi ja selkä tykänneet eilisestä urakasta. Asiakspalvelussa kun ei niin hirveästi pääse liikkumaan ja muutenkin ergonomia on mitä on. Totesin illalla, että tuo oli viisas päätös.

Töiden jälkeen suunnistin sitten Myyrmäen Kelan toimistoon hakemaan sitä selkäkuntotus lomaketta ja kysymään ohjeita. Oli todella ystävällinen miesvirkailija neuvomassa ja antoi minulle postituslomakkeen + kelan esitteen kuntoutuksesta. Pitää vielä nettisivuilla käydä katsomassa mm. paikkoja ja ajankohtia, sekä täyttää se lomake ihan ajankanssa.

Siina puhuessani toinen virkailija kävi siivoamassa sitä asiakaspalvelutilaa. Ihmettelin hetken aikaa, että missä toinen rukkanen tai kuten pieni veljenpikani E sanoo ruttanen on. Onneksi tajusin kysyä, että joko tämä toinen virkailija olisi siivonnut käsineeni ja niinhän siinä oli käynyt. Ei siis tarvinnut lähteä pakkaseen vain yhdellä käsineellä. Olisi tuossa ollut kauppoja vieressä, mutta ei tarvinnut turhaan ostaa uusia käsineitä. Kiitin virkailijoita hyvistä neuvoista ja muutenkin avuiliaisuudesta :) Ajatelin myös antaa kelan sivuilla vielä erikseen kiitosta hyvästä asiakaspalvelusta. Liian usein kun tulee annettua palautetta vain huonsti toimivista asioista.

Tuon jälkeen kävelin normaaliin tapaan Malminkartanolle, mutta eri reittiä kuin normaalisti. Osa oli minulle tuttuja paikkoja, mutta osaa en ollut aikaisemmin käyttänyt. Osa jalkäytävistä on edelleen ihan järkyttävässä kunnossa, mutta yhden pellon keskelle vedetty leveä kävelijöille oli sitten kävelemässä vaikka koiran tai sauvojen kanssa tai vaikka juoksijoille vedetty baana oli hyvässä kunnossa :) Hyvä juttu, että myös muille ulkoilijoille kuin hiihtäjille löytyy tuollaisia baanoja. Tosin tuo on sen verran kaukana kodista, että en viitsi sinne asti lähteä normaaleja kävelylenkkejä tekemään.

Sen verran tiedoksi, että töissä on tietoturvariskin takia keiltä, että nettäiä ei käyttää muuhin kuin työasioihin. Joten en siis pääse päivällä vahvistamaan kommentteja. Huomenna ja ylihuomenna on myös illalla menoa. Olkaa kärsivällisiä kommenttejen kanssa, ne ilmestyvät aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.