perjantai 8. tammikuuta 2010

Shoppailua kuntoutuksen, kuntoilun ja kirjojen merkissä

Tänään oli taas vaihteeksi erittäin kylmä päivä. Aamulla pakkasta oli jo jotain -16 astetta ja lisäksi viima päälle. Ohjelmassa oli siis tapaaminen ortopedi Matti Kyyrän kanssa tukipohjallisten merkeissä. Hän teki minulle edelliset tukipohjalliset nelisen vuotta sitten ja kerran olin käynyt niitä näyttämässä.

Pakkasesta huolimatta toteutin suunnitelmani eli kävelin rautatieasemalta tuonne Helsingin Urheilulääkäriasemalle ja vielä takaisin. Kun on tarpeeksi vaatetta päällä, ei pakkanen ja viima pääse niin pahasti puremaan. Välillä tuntui, että oli jo liikaa päällä, sen verran hiki tuki kävellessä.

Tukipohjallisiten osalta tultiin sellaiseen lopputulokseen, että tarvitsen uudet ja paremmin jalkojen virhesentoja korjaavat pohjalliset. On nuo edelliset pohjalliset hyvin toimineet ja niillä tuli aikoinaan yksi maraton ja kolme puolikasta + muutama lenkki hölköteltyä, ollut jalassa monilla huoltourakoissa, sekä muissa kuntoiluissa. Kun kerran eivät ihan puhkikuluneet ole, aion pitää vanhoja pohjallisia edelleen käytössä. Ei sitten tartte jatkuvasti vaihtaa pohjallisia kengistä toisiin. On ne uudet pohjalliset vähän oudon tuntuiset varsinkin jalkapohjassa. Ortopedi sanoi, että kannattaa totutella niitä muutama viikko. Jos tuntuu edelleen ihmeelliseltä, sitten ottaa yhteyttä. Toivottavasti uusien pohjallisen myötä aikaisemmin kipuilleet päkiätkin paranisivat.

Takaisin tullessa kävin yhdessä antikvariaattisessa kirjakaupassa ihan vaan katsomassa. Tuolta tarttui mukaan pari kirjaa ja lisäksi suuren suomalaisen kirjakerhon alesta vähän enemmän kirjoja. Stokkalta ostin uudet jummpatrikoot, kun vihdoin löytyi mulle sopivat ja vielä tarjouksessa, vesijuoksuvyön ja uimalastit, jotka voi laittaa silmälasien päälle. Oli ne vesijuoksutossut loppuneet ja kuulemma niitä ei edes kannata tässä tilanteessa ostaa. Tulee selälle ihan erilailla vääntöä ja voi olla turhan rajua selälle. Myyjä sanoi, että kuin on vuoden verran säännöllisesti juossut sen vyön kanssa, sitten voi ostaa tuollaiset. Oli taas kerran kiva todeta, että asiantuntevat myyjät osaavat kertoa nuo asiat, eivätkä tyrkytä tuollaisia tuotteita ensikertalaisille tai muuten vaivasta toipuville.

Oli Mäkelänrinteeltäkin tullut palautetta siitä tiistaisesta vesijuoksu-hässäkästä. Asialliseen palautteeseen sain asiallisen vastauksen ja tuon viestin mukaan aikovat ottaa valvojien kanssa asian esille ja kysyä, miksei tuohon tilanteeseen puututtu jämäkämmin. Voihan se olla, että heille se on jokapäivästä nähdä tuollaisia läheltäpiti-tilanteita.

Sain tuolla reissulla myös sen Tuulen viemän luetuksi. Aloitin sitten lukemaan yhden tänään ostamani kirjan eli Paul Austerin Yksinäisyyden äärellä. Austerin kirjoja en ennen ole lukenut, puolisolta eli Siri Huvstedilta olen lukenut sen esikoisteoksen (Kaikki mitä rakastin) ja lisäksi pari muuta suomennettua Sirin kirjaa odottaa lukuvuoroaan.

Toivottavasti nuo pakkaset nyt hellittävät vaikka kymmenellä asteella ja että vr:n lähiliikenne palautuisi normaaliksi maanantaina. Lomat on kohta lusittu ja paluu duuniin edessä. Tosin hirveesti ei ole ollut töihin ikävä, joten voisi jatkaa lomailua vaikka toiset kolme viikkoa ;) Tosin onneksi helmikuulle on suunnitelmissa seuraava lomaviikko ja sitten toinen mokoma maaliskuulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.