sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Vuoristorataa

Ollakko lentsussa vai ei, siinäpä pulma. Tänään taas aamulla olo oli normaali, mutta päivän aikana tilanne on vaihdellut aikas paljonkin. Tosin kuumetta en ole tänään vielä mitannut. Huomenna teen aamulla päätöksen sen suhteen, että menenkö kokeilemaan töissä jaksamista vai haenko lisää saikkua lekurilta.

Joka tapauksessa erään toisen vaivan taika pitää mennä käymään työterveyslekurilla. Eikä kyse ei ole mistään aikaisemmin olleesta koipi- ja selkävaivasta. Nyt näyttää sitten tulevan kerralla kaikki vaivat.

Tänään piti taas odottaa ulkoilua iltapäivälle ennen kuin pakkanen lauhtui siedettäviin lukemiin. Tosin juttelin lenkin aikana äiteen kanssa ja kuulemma oli eilen illalla Jyväskylässä ollut rapsakat 28 astetta pakkasta. Kylmä tuli jo pelkästä ajatuksesta.

Aamulla sitten katselin SM-hiihtoja ja yllätyksiä ihan mitalisijoilla nähtiin. Toivottavasti saataisiin lupaavista junioreista lisää huippuhiihtäjiä ja sama pätee valitettavasti myös muissa lajeissa. Vähän tuntuu siltä, että melkein lajissa kuin lajissa, se ihan kovin kansainvälisellä tasolla pärjäävä porukka on todella kapea ja jotain tarvitsisi tehdä asioiden muuttamiseksi.

Tarkennetaan sen veran, että en syytä urheilijoita tästä tilanteesta, vaan ennemmin systeemiä. Tällä nykyisellä näyttää siltä, että tämä nykyinen tie on nyt loppuun kuljettu. Jotain tästä nykytilanteesta se, että välivuosia pitävät urheilijat palaavat helposti kansalliseen ja myös osa ihan kansaiväliseen kärkeen, kuten vaikka Sandellin Annukka, Mannisen Hannu tai Ahosen Janne. Varmasti muitakin esimerkkejä löytyy.

Toisaalta eilinen Torron Oskun upea SM on niitä hienoja uutisia :) Hieno juttu Osku, onnittelut! Poutiaisen Tanjan voitokas lasku maailmancupissa jäi sitten tällä kertaa näkemättä. Onnittelut myös Tanjalle :) Mielenkiinnolla odotan tulevia olympiavalintoja ja tietysti itse kisoja. Veikkaan, että valinnosta saadaan taas jonkinlaista kohua, mutta toivottavasti ei tehdä Multalan Sarin tapaisia mokia.

Kirjoista sain siis Proulxin Ässä Hihassa luetuksi ja nyt olen saanut luetuksi melkein kokonaan Heinrich Böllin kirjan Enkeli oli vaiti. Mielenkiintoinen ja koskettava selviytymistarina sodanjälkeisessä raunioituneessa Saksassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.