maanantai 15. helmikuuta 2010

Nivellukot auki

Tänään aamulla lähijunat kulkivat hyvin ja toinen yhteys oli jopa sopivasti myöhässä eli ehdin siihen edelliseen junaa. Kerrankin kävi tuon suhteen tuuri ;)

Töissä sain tehdyksi tälle päivälle suunnitelmani asiat ja pari muutakin työasiaa. Yhdestä tapauksesta pitää kysyä vielä huomenna lisää tukihenkilöltä. Myös Kelasta soitettiin tänään kuntoustuspäätöksestä. Sain tarvitsemani perusteet tuolle päätökselle eli ensiksi katsotaan työterveysfysioterapian ja -ergonomian parantaminen ja jos ne eivät auta, sitten voi hakea uudestaan tuohon kuntoutukseen.

Tänään tuli lähdettyä pitkästä aikaa aikasemmin töistä, sillä ohjelmassa oli hieronta ja se selän nivellukon avaaminen. Sen suhteen reissu oli turha, sillä lukko oli auennut itsestään. Hieroja epäili, että esim. piikkimatto ja myös lepo ovat rentouttaneet selän lihakset ja lukko on siis päässyt itsestään auki. Muutenkin selkä, niskat ja hartiat tuntuivat pitkästä aikaa ja edelliseiin kertoihin verrattuna suhteellisen aukinaisilta ja hieronnassa pystyi jopa rentoutumaan ja vähän nauttimaan. Tosin löytyi niitä kipeitäkin kohtia, mm. nuo alaselän lihakset (istumalihakset).

Pyysin myös hieromaan kasvojen lihakset eli ns. purentalihakset. Oli aikas kireellä ne ja kivasti lähti kivut säteilemään. Lopuksi hieroja avasi nivellukot ranteista ja nilkoista. Ei muuten ole tuolla suomen urheiluhierojaopistolla pahat hinnat, vaikka kävisikin ammatinharjoittajilla eli 45 minsaa 28 euroa. Oppilashieronta on vielä halvempaa.

Kotona piti sitten ottaa päikkärit. Ruokana tänään oli työkaverilta kopioitu yhdistelmä eli pinaattilettuja ja banaania. On muuten yllättävän toimiva yhdistelmä suolaista ja makeaa. Kannattaa kokeilla.

Sain myös katsottua kovalevyltä pari tallennusta eli siis pari jaksoa Pakoa. Tosin toinen oli ollut jo jonkin aikaa kesken ja toinen jakso muistettiin ottaa talteen vain osittain.

Olympialaisiakin on tullut seurattua ja pieni pettymys on tähänmennessä suomalaisten suoritus ollut. Mutta äkkiä se yksi mitali voi kääntää suuntaa toiseen. Paljon tsemppiä kaikille suomalaisille urheilijoille ja myös taustajoukoille! Kovia tuloksia ja ennätysparannuksia on myös mm. yleisurheilun puolella tullut. Onnittelut vaan kaikille, jos nyt joku sattuu tätä blogia lukemaan :)

2 kommenttia:

  1. Kokeilepa laittaa istuma-asennossa pakaralihaksen alle tennispallo(vast).
    Auttaa kenties aukaisemaan tukoksia issias-vaivaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, pitääkin ottaa tuo vanha konsti käyttöön.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.