keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Takkuista menoa raiteilla

Joopa joo eli jatkan blogissani kirjoitusta vr:n lähiliikenteestä. On se sen verran tuskaista ja takkuista. Tänään aamulla oli lähellä tilanne, että en mahtunut junaa. Ei tainnut kaikki meidän lähijuna-asemalta mahtua ja itsekin pääsin seisomaan portaisiin. Seuraavalla asemalla peräti siihen vaunuosastoon asti. Tuon takia juna oli aikataulusta myöhässä varmaan reilut kymmenen minsaa.

Toinen juna tuli ajallaan ja oli väljä, mutta oli lipuntarkastajat liikenteessä. Ei hitsit tuota menoa eli junia ei pysytä ajamaan ja ovat muutenkin kokoajan myöhässä, mutta lipuntarkastajat liikenteessä. Minä jo kysyin asiasta tarkastajilta ja samoin ainakin toinen henkilö yhtyi kysymykseeni. Voisi lipuntarjastajat olla poikkeusliikenteen aikana poissa junista ja vaikka toimistotöissä, asiakaspalvelussa tai sitten vaikka sulattamassa jäätyneitä junia.

Töissä oli aamupäivällä koulutusta. Oli hyvä ja mielenkiintoinen koulutus. Paljon oli tosin vanhan kertausta, mutta eri näkökulmata kuin aikasemmin ja hyvä tietopaketti tuo oli. Muutenkin kouluttaja oli todella selkeä ja toi myös käytännön esimerkkejä. Iltapäivällä tein rekkarointeja. Lisäksi tuli yhdestä asiasta selvityspyyntö tutulta kolleegalta Jyväskylästä. Tuon asian selvittäminen jäi toisin huomiseen, kun oli asiantuntija lähtenyt kotiin.

Iltapäivällä tein sitten rekkarointeja. Kotimatka oli taas sitten sarjassamme todella takkuista. Juna oli jo lähtiessään vartin myöhässä ja sitten seistiin varman 40 minsaa Pohjois-Haagan ja Huopalahden välillä. Kuulutukset eivät kuuluneet tai kuuluivat huonosti, mutta joku oli jäänyt junan alle. Ihmeteltiin vaan sitä, että miksi tuo juna ei voinut peruttaa takaisin Pohjois-Haagaan. Siitä olisi päässyt bussilla kotiin. Normaalisti tuo matka kestää 10 minsaa nyt yli tunnin!!! Kun kerran aikaraja täyttyi, lähtee nyt korvausvaatimus VR:lle. Ihmettelen, että miksi ministeri Vehviläinen tai joku muu ministeri/kansanedustaja ei ole tehnyt tuosta tilanteesta aloitetta. Ruotsissa paikallinen liikenneministeri noisti asian esille ja vaati sitä, että junien on kuljettava talvella eli lumessa ja pakkasessa.

Austerin Sattumuksia Brooklynissä on nyt aloitettu ja on todella hauska kirja :)

Ikskiasvaivat tulevat ja menevät, mutta kipuilee edelleen päivittäin. Tämänpäiväinen hieroja piti peruttaa, kun oli lentsuinen olo. En viitsinyt ottaa riskiä mistään sydänlihastulehduksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.