perjantai 5. helmikuuta 2010

Pöperikköä

Tänään aamulla oli taas vaihteeksi käynti työterveyslekurilla. Piti mennä tonnekin bussilla, mutta en pääsyt lähtemään tarpeeksi ajoissa, joten menin sitten junalla. Oli taas tuo lähijuna aikalailla täynnä, mutta nyt sentäs kaikki mahtui kyytiin.

Lekuri kirjoitti pyynnöstäni ja kuuliaisesti sen tarvittavan lausunnon säädettävää sähköpöytää varten ja lisäksi uusi Arcoxian reseptin. Tälläkertaa hokasin pyytää tuota lääkettä enemmän ja nyt riittäkin tuota muutamaksi kuukaudeksi. Juteltiin myös muista vaivoista. Ensi viikolla on vaan pari käyntiä työterveydessä eli psykologin juttutuokio + taas vaihteeksi yksi erikoislääkäri. Lisäksi työpaikalla on sikainfluenssarokotus.

Toinen juna oli kivan väljä, mutta tuon poikkeuaikataulun takia olisin normaalisti myöhästynyt taas töistä. Onneksi lääkärikäynnit saa leimata "matka sisään"-koodilla, niin ei mennyt noita tunteja firman piikkiin. Ainakin pari kolleegaa tosin myöhästyi tänään töistä muutaman minuutin. Minkäs sille voi, jos junat ei kulje ajallaan.

Töissä kävin sitten heti ensimmäiseksi juttelemassa pomon kanssa työtilanteestani ja siitä, miksi yksi työtehtvä ei ole tavoitteessa. Tiesi hyvin taustani (pitkät saikut, lomat ja muut työhtehtävät) ja sovittiin myös pelisäännöt tuon tilanteen parantamiseksi. Toivottavasti maaliskuussa saisi tosiaan työrauhaa ko. tehtävälle, mutta sen näkee sitten. Tänään sain sentäs parilla tapauksella otettua tuota tilannetta kiinni.

Lisäksi soitin Kelalle, kun oli tullut muistutuskije siitä kuntoutushakemuksesta. Oli käynyt vähän niinkuin itsellenikin joskus töissä eli kirje lähti edellisenä päivänä ja hakemus saapui seuraavana päivänä. Onneksi oli tuo hakemukseni sisällä, niin ei tarvinnut itse sitä rustata. Kelan virkalija myönsi, että sopivan kuntoutuksen löytyminen on välillä todella haasteellista ;)

Töistä lähdin sitten tänään mulle aikasin eli neljän aikoihin. Menin junalla Pohjois-Haagaan ja eilisen tyyliin bussilla kotiin. Piti jäädä aikasemmalla pysäkillä kuin eilen, mutta vahingossa jäin pari pysäkkiä ennen. Toisaalta tuo oli onnekas sattuma, sillä tuli sitten enemmän liikuntaa tälle päivälle. Käytiin vielä erikseen kauppareissu kävellen.

Huomenna vaihteeksi testataan, miten koipi kestää istumista eli mennään rakkaani leffaan katsomaan Havukka-Ahon ajattelija. Toivottavasti on edes puoliksi yhtä hyvä kuin kirja-versio.

Ai niin... meinasi jo otskion aihe unohtua eli oli taas jalkakäytävät tänään aikamoista pöperikköä. Varsinkin Pasilassa isot ja paljon käytössä olevat jalkakäytävät ovat joka kerta tänä talvena olleet todella ala-arvoisessa kunnossa. Kaikista älyttömin tilanne oli ihan kotitalon edestä. Oli käyty ajamassa lunta maankaatopaikalle,m utta isojen autojen jälkeen oli jalkakäytävät todella pahassa kunnossa. Luulisi, että tuollaisen jälkeen ei olisi ollut kovin suuri vaiva aurata ne jalkakäytävät parempaan kuntoon. Muutenkin osassa paikassa jalkakäytävät ovat kutistuneet n. 20 cm:n levyisiksi poluiksi, eikä jalkakäytävän ja kadun välistä koroketta enää erota. Tämä talvi tulee vielä kalliiksi monille tiedenylläpidosta vastaaville taholle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.