maanantai 8. helmikuuta 2010

Vaihteeksi lunta

Oli taas yönaikana tullut vaihteeksi lunta ja kunnolla, vaikka sitä ei tähämennessä ole satanut yhtään. Kyllä minä lumesta tykkään, mutta liika on liikaa. Auraukset on edelleen jostain ja syvältä. Lisäksi tänään pari peltilehmää oli parkissa jalkakäytävällä ja toinen haittasi pahasti aurausta. Ei voi kuin ihmetellä tätä nykymenoa.

Kehä oli tukossa, joten menin taas juna + juna yhdistelmällä töihin. Oli taas eka juna vain yksirunkoinen (normaalisti kaksi) ja tunnelma oli kuin jossain suurkaupunginmerossa. Ei mikään kiva fiilis, kun vaivaista tönitään ja tuupitaan. No annoin minäkin takaisin samalla mitalla parille tuuppijalle, kun jäin junasta pois. Onneksi toinen juna oli sitten väljempi.

Töissä oli taas vuorossa rekkari + postivuoro. Tuli taas erikoisia tapauksia ja huonosti täytettyjä lomakkeita vastaan, mutta niistäkin selvittiin. Lisäksi yksi kolleega palasi pitkältä saikulta tänään töihin ekaa kertaa tämän vuoden puolella. Ei ollut tosin hän kunnossa, joten voi olla että ei tilanne kovin pitkään jatku. Lisäksi toinen meidän ryhmäläinen oli saanut parin kuukauden saikkua.

On se kumma, kun pomot ihmettelevät saikkujen määrää ja syytkin on tiedossa, mutta missään ei kuitenkaan ole mitään vikaa ja tilanne hallinnassa. Veikkaan, että tilanne ei valitettavasti tule tuosta yhtään paranemaan. Katsotaan nyt, miten oma ergonomia-asia etenee eli riittääkö lekurin lausunto, vai pitääkö hankkia vielä fyssarilta kirjallinen lausunto. Aikamoista byrokratiaa tuo on. Kuulemma kunnon ergonomia on kallista, mutta ei se sairaslomilla oleminenkaan työnantajille mitään halpaa lystiä ole.

Tulin siis kotiin juna ja bussi yhdistelmällä. Kehä ykkönen veti ja muutenkin oli kulkuneuvoissa väljää. Jäin nyt sillä edellisellä ja oikealla pysäkillä pois eli tuli siis samalla tehtyä päivän kuntoilut työmatkakävelyiden muodossa.

Huomiselle riittää ohjelmaa, sillä aamulla on taas psygologin kanssa juttutuokio, iltapäivällä organisaatiouudistus-info ja vaihteeksi jossain muualla kuin omassa talossa. Eihän siitä edellisestä organisaatiouudistuksesten kakkosvaiheesta ole aikaa kuin pari vuotta ja nyt siis on myös kakkosvaihetulossa. Se Jotenkin tuntuu tämä uudistusta uudistuksen takia turhalta. Nyt kun ollaan saatu asiat edes jollaintavalla rullaamaan, pistetään taas pakka auki. Ei tarvise kummoinennkaan meedio olla eli ennustettavissa on vanhojen haavojen aukirepismistä, riitojen, kaunojen ja eripuran nousemista pintaan. Niin se oli edellisessäkin muutoksessa. Osa tosin oli aiheellista, mutta suurin osa aiheellista. Muutenkin epäilen edelleen, että tuo uudistus ei tule yhtään parantamaan meidän talon sisäistä ilmapiiriä. Sekin alkaa olla todella huolestuttavalla tasolla, vaikka ilmapiirikyselyiden tulosten mukaan tilanne on muka hyvä. Saa noita tilastoja väännellä ja käännellä miten tahtoo ja samoin uskoa moisiin tuloksiin jos/kun niin haluaa.

Illemmalla on pitkästä aikaa treenit pt:n kanssa, kun otin sen uuden sopparin. Toivottavasti tämä kuntoutus lähtisi nyt pikkuhiljaa paremmin liikeelle. Tosin täytyy myöntää että olen itsekin tässä viimeaikoina vähän laiskistunut tuo suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.