keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Fysioterapiaa, töitä ja taloyhtön asukasilta

Tänään oli aamulla fysioterapeutilla (ei siis työterveysfyssari) käynti, joten piti herätä vähän aikaisemmin. Ehdin sinne todella hyvin, kun muistin, että piti lähteä vähän aikaisemmin kuin olisi tarvinnut. Siinä hässäkässä unohtui sitten tehdä eväät mukaan töihin. Onneksi on kauppoja matkan varella, niin sain eväsleivät ostetuksi Olin tuolla niin hyvissä ajoin, että ehdin lukea hyvin tuota Morrisonin kirjaa eteenpäin. Jos sen saisi tällä viikolla luetuksi.

Aluksi fyssari kyseli tilanteestahni ja taustasta. Olin onneksi ottanut mukaan sen fysiatrin lausunnon mangneettikuvien löydöksistä, kun se iskias ja samoin magneettikuvien tiedot oli kuitenkin hyvä mainita noissa taustatiedoissa. Sen jälkeen hän katsoi ja kokeili, että miten minun ranka liikkuu. Sain kuulla ensimmäisen kerran, että selän ihan alaosan liike on todella yksipuolista, eikä se oikeastaan ollenkaan pääse pyöristymään. Tuo saattaa aiheuttaa sen, että hermokanava on vähän pienentynyt ja sitäkautta tulee jonkinlaista hermopuristusta.

Muutama hoitokerta on siis tulossa ja kun ei ole mitään lähetettä, pitää se itse maksaa. Toisaalta edelleen satsaus selän paremmaksi saamiseen ja omaan hyvinvointiin on kuitenkin minusta sellainen asia, että siihen on valmis jonkinverran panostamaan. Tietysti joku raja tuossakin on ja varsinkin rahapuolella tulee kipukynnys aika nopeasti vastaan, jos mitään tuloksia ei synny.


Vaikuttihan tuo aamuinen fyssarilla käynti hieman töihin eli tehokasta työaikaa tuli tänään normaalia vähemmän. Sain silti iltapäivällä vähän jatkettua tuota niin ihanaa "tallennusurakkaa". Ranteet on taas kovilla, kun pitäisi aikamoista tahtia tietoja naputella masiinalle, eikä kuitenkaan saisi pahemin virheitä tulla.

Töistä kotiinpäin lähtiessäni keli oli vaihtunut aamuisesta räntäsateesta auringonpaisteiseksi. Olisi huvittanut mennä ulkoilemaan, mutta päätin silti mennä taloyhtiön asukasiltaan koskien tulevaa putkiremppaa ja muita asioita. Taas vaihteeksi vr:n lähiliikenne tökki, joten meinasi tulla vähän kiirus. Onneksi hoksasin vaihtaa bussiin.

Oli muuten kiva yllätys, että osa jalkakäytävistä ja kevyenliikenteenväylistä oli putsattu hiekoitushiekasta ja samalla myös koiranpaskoista ja muista roskista. Tuo tietää hyvää mm. sunnuntaista puolimaran reittiä ajatellen. Vantaanjoki näyttää olevan taas aikamoisissa tulvakorkeuksissa. Taisi Yleisurheilun Helsingin MM-kisojen aikaan olla edelliset yhtäpahat tulvat.

Taloyhtiön asukasillassa tuli aikamoinen infopaketti sekä purkirempasta että mahdollisestä lisärakentamisesta. Ei hirvesäti tuo putkiremppa puhututtanut, sillä taisi monia tuo mahdollinen lisärakentaminen ja siitä aihetuvat haitat ja hyödyt mietityttää. En oikein itsekään osaa vielä sanoa tuon suhteen mitään, sen verran paljon tuli uutta tietoa ja toisaalta ei kaikkea tietoa ollut vielä saatavilla.

Huomenna pitäisi ehtiä duuniin jo kasiksi, kun on aamulla joku tunnin infotilaisuus. Saas nähdä, miten jaksaa ja ehtii. Ärsyttää, kun aamuliukumien käyttöä kokoajan kavennetaan.

3 kommenttia:

  1. Kummasti tuo katujen putsaus todella tekee lenkkeilystä entistä kivempaa, vaikka jo pelkkä lumien lähtö tuntui jo aluksi ihan taivaalliselta.

    Putkiremppa-asiaan kannattaa kyllä paneutua, voi olla odotettua isompi urakka!

    T: KM

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, kun on edes osa kaduista putsattu hiekoista, vaikka ei se kävellessä niin paljon haittaa kuin juostessa/fillaroidessa.

    Putkiremppa-asiaan pitää tosiaan paneutua huolella samoin tuohon mahdolliseen lisärakentamisjuttuun. Varmaan pitää "kilauttaa parille kaverille" ;)

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti on pätevä se fyssari ja saa siun paikat kuntoon...:) Itse olen ollut sen verran onnekas, ettei mitään vaivoja oikeastaan ikinä ole ollut.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.