torstai 15. huhtikuuta 2010

Mestariuimarin opissa

Tänään aamulla meinasi olla taas vaikeeta päästä lähtemään töihin, kun parina edellisenä päivänä piti noiden menojen takia lähteä aikaisemmin. Onneksi on tosiaan liukuva työkaika, niin ei tartte joka aamu esim. kasiksi töihin mennä. Pääsin kuiteskin minulle ihan kohtuullisessa ajassa lähtemään töihin.

Töissä sai se varsinainen kiireellisempi urakka muiden tehtävien takia jäädä tältä päivältä. Perustapausten lisäksi tuli selvitettyä muutama työläämpi tapaus ja pari tapausta jäi selvitettäväksi tai seurattavaksi. Myös pari vähän pidempään pöydällä seissyttä tapausta lähti tänään enteenpäin, kun olisi sopiva tänään päivä tehdä niitä.

En viitsinyt mennä töistä kotiin kääntymään vaan suuntasin sitten Mäkelänrinteen uimahalliin. Tänään oli vuorossa rintauintikoulu ja opettajana itse Jani Sievinen. Hieman meinasi iskeä paniikki ja rimakauhu ennen tuota tuntia, mutta onneksi oli kaveri mukana. Meitä oli ryhmässä viisi, joista yksi ui ihan omaa nopeaa tahtiaan ja me muut sitten harjoiteltiin omaa tahtiamme.

Ensiksi oli potkuharjoitukset ja sen jälkeen harjoiteltiin hengitystekniikkaa ja käsivetoja. Vasta ihan tunnin lopussa tajusin yhden vinkin, kun Jani siitä erikseen minulle kertoi. Sain hyviä neuvoja ja vinkkejä uimatekniikkaan ja varsinkin tuohon hengitystekniikkaan. Muutenkin oli kannustava ja/tai kohtelias opettaja. Pitäsi vaan nyt käydä muutama kerta uimassa, ettei nuo opit heti unohtuisi. Kiitos vaan LI:lle seurasta :)

Kotona olin sen verran myöhään, että ei ihme kyllä enää sapuskakaan kunnolla maistunut. Lisäksi surffailin vähänaikaa netissä. Kirjojen suhteen sain Alice McDermottin Hurmaavan miehen luetuksi. Oli hienolla ja kauniilla tavalla kirjoitettu muistelmatyylinen kirja ihmisestä, jonka elämä ei kuitenkaan mennyt sitä helpointa tietä.

Nyt lukuvuorossa on omasta kirjahyllystä toisen Alicen eli Munron Kerjäläistyttö. Munron tuotantoa en aikaisemmin oli lukenut, vaikka pari tuttuani on hänen kirjojaan kehunut. Ainakin tuon kirja alku on ollut lupaava.

Huomenna sitten enemmän tai vähemmän virkeänä taloyhtiön yhtiökokoukseen. Jäi sitten ne lisätaustatiedot erinnäisten sattumien takia hankkimatta. Täytyy siis mennä nykyisillä tiedoilla ja vaikka vähän kuulostellen muiden asukkaiden mielipiteitä.

Lisäys.. Tänään siten selvisi se, että jää Hiekkaharjun kisan talkoilut väliin, kun on tuo kummitätini hautajaiset ja siis reissu pohjamaalle tiedossa ensi viikon lopulla. Vielä en teknisistä syistä saanut sitä lomapäivää perjantaille varmistettua. Pitääkin katsoa, että onnistuuko se jo huomenna vai meneekö maanantaille.

6 kommenttia:

  1. Oliko Jani hyvässä kondiksessa?;)

    VastaaPoista
  2. Eipä tullut Jania kauheasti vilkuiltua, kun piti itse keskittyä noihin harjoituksiin. Muutenkaan ilman rillejä en kovin hyvin nähnyt, vaikka olikin ne uimalasit vahvuuksilla. Eikä Jani itse uinut, vaan opasti altaan reunalta.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vain itsellesi seurasta! Kivempihan on aina kaverin kanssa mennä.
    Toivon vain nyt, että itselleni ei tullut takapakkia tuosta uintitreenistä. Sain nimittäin altaalla sen järkyttävän suonenvedon pohkeeseen, joka jopa häiritsi kotiin kävelyä! Illalla Pantse yritti vähän hieroa sitä ja laitettiin kylmägeeliä. Kipu on edelleen tänään kova ja mietin pystynkö menemään tänään tanssitreeneihini (mm.reggaeton ja salsatimba). Zumbailut voi ainakin suosiolla unohtaa. Olen tosin treenannut sunnuntaista asti jalkalihaspainotteisesti ilman taukoja.

    Uusimmassa Juoksijalehdessä luki vain Samuli Vasalan HCR-ohjeistuksessa, että kaikkia vaihtoehtoisia lajeja pitäisi välttää kuukausi ennen kilpailua??? No, enpä ole tällaista koskaan aikaisemmin kuullut. Mutta eiköhän se pohje siitä tokene; mietityttää vain koska pystyn menemään juoksulenkille seuraavan kerran?

    VastaaPoista
  4. Li, kaverin kanssa on tosiaan kiva mennä ja voi sitten "panikoida" yhdessä ;) Harmi juttu, että tuo pohjevaivasi on noin paha. Melkein suosittelen jättämään tämänpäiväiset tanssitunnut väliin, että se saa kunnolla parntua. Toivottavasti jalkasi paranee mahdollisimman pian ja pääset taas sekä juoksulenkeille että tanssitunneille!

    VastaaPoista
  5. Noissa treeneissä olisin minäkin halunnut olla, Mestarin opissa.

    RTTH

    VastaaPoista
  6. RTTH:lle, eikö siellä suunnassa mestariuimari Hårdin Jere pidä uimakouluja esim. Aaltoalvarissa?

    Janilla ja Rajakylän Matilla on ihan säännöllisesti eri teemojen uimakoulutunteja tuolla Mäkelänrinteen uimahallissa.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.