perjantai 2. huhtikuuta 2010

Keväinen pitkäperjantai

Vaikka tänään olikin pitkäperjantai, ei se näin vapaalla tuntunut mitenkään pitkältä päinvastoin tuntui menenvän nopeammin kuin tavallinen arkiperjantai töissä.

Aamulla nousin ylös joskus puolikasin aikoihin, en tiedä miten pitkään sitä ennen pyörin sängyssä. Katsoin töllöstä pois yhden tallennuksen ja toistakin ehdin puoleenväliin ennenkuin Jussi heräsi. Katsottiin sitten hornuloiden harjoituksia tai minä katsoin niitä vähän vähemmän intensiivisesti eli toisella korvalla.

Laitoin samalla broilerin marinoitumaan iltaa varten eli tänään pitästä aikaa appelsiinbroileria. Ihan simppeli resepti se on, mutta ei sitä viitsi liian usein tehdä.

Puolenpäivän jälkeen lähdin sitten kävelylenkille. Oli aavistuksen verran liikaa vaatetta päällä ja aamulla laittamani lämpögeeli tuntui kivasti lihaksissa. Olin sitten jotenkin onnistunut pysäyttämään ajanoton kesken lenkin polarin perusmallin mittarista. En noilla kävelylenkeillä ole viitsinyt sykettä ja energiankulutusta mitata, mutta pidemmillä lenkeillä on kiva tietää aika edes suunnilleen.

Onneksi laitoin tuon ajanoton uudelleen päälle, sillä pystyin sitten loppumatkan perustella arvioimaan kesivauhdin. Mitattiin tuo reitti sitten googlemapsista ja yllätyksekseni siitä tuli yli kymmenen kilsan lenkki. Aikaa meni vähän alle parituntia. Taisi eilinen palauttava päivä tehdä hyvää, sillä koivissa ei ollut mitään tuntemuksia lenkin loppupuolella kuiten viimeksi samalla lenkillä.

Oli kiva huomata, että vajaan viikon aikana oli jakakäytävät kokonaan sulia ja myös pieni pätkä Vantaanjokivarresta oli täysin sula ja myös kohtuullisessa kunnossa. Toinen puoli jokivarresta eli mikä on ollut hiihtäjien käytössä näytti vielä olevan lumen pietossa, siis sen minkä ohimennen sieltä näin. En sinne viitsinyt mennä tarpomaan. Samoin Vantaanjoesta oli jäät lähteneet pitkältä pätkältä ja osasta taas lähtemässä ihan tässä päivän/parin sisällä.

Ihan loppulenkillä tuli vielä tuttu juoksija takaa ja moikkasi minua. Oli kiva nähdä ja jutella KM. Tälläviikolla on myös parikertaa tullut toinen lenkkelijä pari kertaa vastaan eli terveiset myös hänelle, jos tätä luet.

Kotosalla sitten evästelin ja katsottiin eilen tullutta myytinmurtajia, kun alkoi ramasemaan sen verran paljon, että piti ottaa päikkärit. Parin tunnin jälkeen maistuikin sitten hyvin tuo sapuska eli broisku uuniin ja lisukkeeksi riisiä + salaattia. Oli hyvää ja myön terveellistä :)

Sain myös edistettyä tuota pääsiäisloman kirjaprojektia eli todennäköisesti saan tuon kirjanluetuksi loppuun jo huomenna. Lisäksi tuli katsottua tuo kekenjäänyt myytit loppuun ja lisäksi ohjemaa myös töllöstä. Samoin netissä tuli notkuttua muutama tovi.

Huomenna vaiheeksi salille ja samalla reissulla käydään Jussin vanhempien luona vierailulla ja pitäisi nähdä myös Jussin sisko perheineen. Soittelin myös omille vanhemmilleni. Oli kuulemma siellä tänään lämpimämpää kuin meillä eli kymmennen astetta ja aurinkoista. Tiet alkavat olla sulat, mutta ainakin pienenpien järvien jäät ovat vielä paksut. Pilkkireissulla mökinlähistöllä oli tullut saaliiksi muutama ahven.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaa vasta sen jälkeen, kun olen ne hyväksynyt.